dilluns, 12 de setembre del 2011

Avui s’ha obert el web de literatura universal de la serp blanca


Com vaig anunciar a mitjan agost, avui s’ha obert el web de literatura universal de la serp blanca (http://literaturauniversal.laserpblanca.com). 

En aquest web es recullen diversos materials sobre literatura universal, que desenvolupen la programació d’aquesta assignatura de segon de batxillerat establerta per les universitats valencianes. Per a cada tema de la programació, a més del tema específic redactat amb la bibliografia corresponent, hi ha una selecció de textos dels autors que s’hi estudien, una altra de comentaris de diversos crítics, els comentaris que jo mateix he publicat en el bloc de la serp blanca i, finalment, una tria d’enllaços. 

Als temes de la programació oficial, n’hi he afegit un altre, Altres autors i altres temes, en què s’inclouen autors, temes i moviments que no apareixen en la programació oficial, com ara Maupassant, Txèkhov, Eiximenis, Fuster o Enric Valor. Per aquest costat, doncs, el web s’ampliarà considerablement i dedicarà una atenció especial a la literatura catalana. 

Sobre alguns temes he arribat a reunir molt de material, perquè el tenia més a mà o perquè m’interessava més. Sobre altres, no tant. A poc a poc, s’aniran completant i actualitzant. En la columna lateral de l’esquerra  del web trobareu un formulari per anotar-hi suggeriments, correccions o informacions suplementàries. Totes les aportacions seran benvingudes. 

La meua intenció és que el bloc i el web de literatura universal de la serp blanca es complementen mútuament. Des del bloc, publicaré comentaris que es desaran en el web o anunciaré les novetats més rellevants que s’hi vagen incorporant.  El bloc de la serp blanca continuarà dedicant molta atenció al curs de literatura universal i a les altres classes de literatura que faig a l’IES Lluís Vives, però no és un bloc dedicat, només, a l’ensenyament d’unes determinades matèries de batxillerat. És un bloc literari i personal: notes de lectura i altres històries. 

I res més. Només em queda desitjar que aquest web de literatura universal us siga útil i, encara més, que us resulte agradable i entretingut. També vull agrair a tots els seguidors i seguidores de la serp blanca l’estímul que em suposa la seua atenció.

2 comentaris:

  1. Tot i que no ens coneixem personalment, permet-me que et felicite sincerament per aquesta magnífica eina que poses a disposició de tothom, fruit del teu amor per la literatura i l'ensenyament. Si ja gaudíem del teu bloc, ara tenim al nostre abast una esplèndida, sens dubte, història de la literatura, que a més a més, al contrari del que es fixa al paper, pot actualitzar els seus continguts i renovar-se ad infinitum. L'enhorabona.

    ResponElimina
  2. Jo també t'ho vull agrair! Moltes gràcies i bon curs!

    ResponElimina