dimecres, 18 de juliol del 2012

El web de Xavier Sala i Martín

Últimament no deixe de llegir ni una sola entrada de Random Thoughts, el bloc que, redactat en castellà o en català, Xavier Sala i Martín va iniciar el gener d’enguany per substituir les reflexions econòmiques que penjava en Facebook. El que més m’agrada d’aquest bloc, a més del fet que m’ajuda a entendre una mica la realitat tan convulsa que estem vivint, és, sobretot, l’esforç del seu autor per tractar intel·ligentment, amb claredat i amb amenitat, temes i conceptes complexos, tant de l’economia com de la realitat social en el sentit més ampli. Vegeu-ne com a mostra la garrotada seca, inapelable, que rep el ministre d’hisenda en l’entrada Cristóbal Montoro o els vaticinis amargs exposats en L’hel·lenització d’Espanya

En la serp blanca ja m’he referit més d’una vegada a Xavier Sala i Martín, per remarcar les seues qualitats com a escriptor (Xavier Sala i Martín com a escriptor) o per comentar algun llibre seu (Llegir, corregir exàmens). Un altre aspecte del seu treball que em crida l’atenció és l’enorme varietat de recursos i formats que utilitza per difondre les seues idees. A més de les classes com a professor universitari i dels seus llibres, acadèmics o de divulgació, Xavier Sala i Martín és entrevistat sovint en la televisió i en la ràdio, publica articles en la premsa escrita, dóna conferències, és present al Facebook i al Twitter, porta el bloc que he comentat abans i des de fa poc penja en el web de La Vanguardia una mena de microvídeos, en què explica en poc més d’un minut diverses qüestions relacionades amb l’economia. Per cert, l’abandonament o l’arraconament de Facebook en favor del bloc per part de Xavier Sala és un signe més que el futur de les xarxes socials és una mica incert. 

Tots aquests mitjans o formats de difusió estan recollits en Xavier Sala-i-Martín, un web amb un disseny molt clar, senzill i funcional. Ve a ser una superació de les xarxes socials, del bloc, del mateix concepte de pàgina web, perquè és tot això reunit i potenciat mútuament. En aquest web, que visite sovint, a més dels textos de Random Thoughts procure no perdre’m tampoc els microvídeos de la secció Videoblog E-konomia. Val la pena que hi feu una ullada, com ara a ¿Hay que dejar caer a los bancos?, ¿Por qué los economistas no saben predecir el futuro? o ¿Quiénes son los responsables de la burbuja inmobiliaria?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada