dijous, 11 de setembre del 2014

Crònica d’una jornada de protesta contra les condicions en què estem fent classe, per un alumne del Vives


Ahir, al Lluís Vives, durant el segon descans, vam començar a planejar algunes protestes per a denunciar les intolerables condicions en què estem intentant fer classe. Quasi tots els grups de primer i segon de batxillerat estaven disposats a acudir a l’institut amb banyador, xancletes i demés complements estiuencs a la porta del Vives per tal de que la gent somnàmbula que passa pel carrer s’adonés que la paciència dels estudiants s’havia esgotat. A la nit, amb tot planejat i a l’espera d’un èxit fulminant, vaig apagar el llum de l’habitació i em vaig adormir.


Avui al matí, els primers resultats de la protesta han sigut decebedors. Molts alumnes s’han ratllat i han entrat a classe sense complir ni recordar la paraula que havien donat el dia abans. Nosaltres, els que sí hem complit amb el que vam acordar, ens hem quedat a la porta de l’institut fent parcantes amb frases com: «Ens han canviat les aules per saunes» i «El Lluís Vives en flames». Poc després de les nou, ens ha arribat la notícia que els alumnes de l’IES Sant Vicent Ferrer estaven protestant al carrer. De seguida, els quaranta que érem a la porta del Vives, se n’hem anat cap al Sant Vicent per donar-los suport. Uns vint minuts després, hem arribat allí, i els seus alumnes i professors ens han rebut amb crits i ovacions. 

Llavors ha arribat la premsa i alguns mitjans de comunicació com TVE1, LevanteTV… Després d’unes quantes entrevistes, en què alguns alumnes han explicat amb magnífica retòrica el per què de la protesta, hem anat cap a la Gran Via Marqués del Túria amb la intenció de tallar el trànsit. Ha sigut molt fàcil. Molta gent ens aplaudia mentre cridàvem «Anem a classe, fa molta calor, no ens retalles, som l’educació». Tot seguit ha vingut la policia local per desviar el trànsit cap a altres llocs i preguntar-nos cap a on ens dirigíem. Els hem dit: cap al Lluís Vives! 

Quan hi hem arribat, provocant un caos de mil dimonis de cotxes, autobusos i motocicletes, hem estat una estona a la porta de l’institut cridant i tallant una banda del carrer. Aleshores, ens ha arribat una altra notícia: els alumnes de l’institut IES Malilla estaven fent pressió a la directiva del seu centre per a eixir i tallar juntament amb tots nosaltres la Gran Via Marqués del Túria. Hem eixit disparats cap a la Gran Via i en un moment hem bloquejat la circulació dels vehicles que en aquell moment han tingut la mala sort de passar per allí.

Finalment, els alumnes de l’IES Malilla no han pogut acudir, perquè la direcció els ha deixat tancats amb pany i clau. No passa res. El que compta és la intenció. Hem estat uns 45 minuts tallant el trànsit. Després, ens hem dirigit de nou cap al Sant Vicent Ferrer per concretar la protesta de demà davant de la Conselleria. 

Els alumnes que no han vingut s’han penedit i molts ens han assegurat que demà sí que vindran. Una frase pot resumir el pensament dels estudiants : Va de bo.


Un alumne de l’IES Lluís Vives

1 comentari:

  1. Com a ex alumne de la quinta de #Primaveravalenciana s'agraeix tornar a llegir que els alumnes del Vives protagonitzen manifestacions per reclamar una educació en condicions decents. El compte de twitter @SOSEducacio per a difusió continua a disposició del moviment sempre que hi haja algú disposat a fer-se'n càrreg.....

    ResponElimina