divendres, 25 de gener del 2013

RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert)


Avui voldria recomanar-vos un lloc web que visite sovint i que em resulta molt útil. Segurament, la majoria de vosaltres ja el coneixereu. Es tracta de RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), «un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes». RACO aplega, fins ara, un total de 378 revistes que contenen 147.118 articles, 130.541 dels quals es poden consultar complets. 

Entre aquestes 378 revistes destacaria Els Marges, que ha digitalitzat els números publicats des de l’any 1974 al 2009. Tots els articles es poden llegir complets online i també es poden descarregar en format pdf. Hi podeu trobar estudis tan interessants com Sobre memòries i dietaris: intent de caracterització d’un gènere de Josep Murgades, Eduard Valentí, entre els clàssics i el modernisme de Jordi Castellanos, Els principals corrents de la crítica del segle XX de René Wellek i Enric Sullà, Funcions i figures de Vicent Andrés Estellés de Francesc Parcerisas, Assaig de revisió del noucentisme de Josep Murgades, Horaci en la literatura catalana de Jaume Medina, El llarg viatge poètic de Miquel Martí i Pol de Pere Farrés, «Poesia» de Josep Carner: ressenya i vindicació de Joan Ferraté, Les «Horacianes» de Vicent Andrés Estellés de Jaume Medina, El món clàssic en l’obra de Salvador Espriu de Carles Miralles, Allò tràgic i allò còmic en la història real de Karl Marx, Primera lliçó del curs de poètica de Paul Valéry, Per què escriure? de Jean-Paul Sartre… 

Fullegeu a poc a poc l’índex de cada número i us entusiasmareu o us desesperareu davant de tot el que hi ha per llegir i estudiar. A l’atac!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada