dilluns, 8 de juny del 2015

Un curs de literatura universal al Centre Octubre

Feia temps que estava pegant-li voltes, i al final m’he decidit. A l’octubre començaré a impartir un curs de literatura universal a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, en què intentaré oferir una panoràmica de la literatura occidental, des dels poemes homèrics i els llibres bíblics fins a l’actualitat a partir d’una tria de textos de totes les èpoques que es llegiran i es comentaran en classe. També proposaré la lectura d’una sèrie d’obres completes que encara no tinc tancada. L’acabaré de fixar el primer dia de classe a partir d’una proposta que presentaré als alumnes. El curs, encara que està pensat per a un públic universitari, està obert a tothom.

En aquest curs no repetiré el que estic fent des de fa uns anys en l’assignatura de literatura universal de segon de batxillerat a l’institut Lluís Vives. Les obres que comentaré seran unes altres i també els temes i fils conductors que intentaré plantejar. Per a mi, representa un incentiu per aprofundir una sèrie de lectures i de qüestions que m’interessen des de fa temps. D’altra banda, em fa il·lusió treure les meues classes de l’institut i obrir-les a un públic més divers, més adult també, sense els condicionaments de programacions oficials ni d’exàmens.

Evidentment, tot això ara per ara és tan sols un projecte que només serà possible si es matriculen suficients alumnes. Us agrairia que en fésseu difusió entre els vosttres cercles. Al setembre, quan la majoria dels que hi puguen estar interessats prendran la decisió de matricular-se o no, procuraré fer una campanya d’informació més intensa. Mentrestant, l’aniré recordant de tant en tant.

El curs començarà el pròxim 6 d’octubre i acabarà el 31 de maig de 2016. Les sessions tindran lloc els dimarts de cada setmana, de 18’30h a 20h. Per a informar-vos sobre els detalls de la matrícula, podeu consultar aquest enllaç de l’Octubre: Curs de literatura universal.



1 comentari: